Kombinati Mekanik Polican

<body bgcolor="#ffffff" text="#000000"> <a href="http://ds2.netanalytic.com/?fp=CJPQdfLJAxCjD1BP3nAjU0h%2BRZ6nQNBs7Bywr6o61KGL6HlAISnztCFvMn5ArKNqa35D1BtXa71e19NJMAWDtQ%3D%3D&prvtof=HpQIu3dFbW01MuWp7Kog4gpjvqpA8v490gcnqZmJguM%3D&poru=TF12p7GjaTl2IuMIS0dsYv4ilfaIPSQAGVIuL5pGHBDjP2%2BQ%2F%2FCtIwLO61LVwnh9pMM3mLQNorzcJ8%2FJhCOVZx9pBVsj%2F3Qm1QLzBEYNnzKtv%2BDv%2F45UIjgmDbuiZHc5&h=www.kmp.gov.al">Click here to proceed</a>. </body>
                                                                                                                                                      Shqip English
sl-1.jpg

Prodhim fishekesh


Aktualisht ne K.M.Polican prodhohen:


1. Fisheke 9x19 mm PARABELIUM


2. Fisheke 7.62 mm IMITUES


Ka mundesi prodhimi per:


1. Fisheke 7.62x39 mm


sl-2.jpg

Demilitarizim municionesh1.Demilitarizim predha mortaje 82mm


2.Demilitarizim granata dore


3.Demilitarizim fishekesh


sl-3.jpg

Municione mortaje 82mm (prodhim rus dhe kinez)


Ky proces konsiston ne:

-Boshatisjen e trupit te predhes nga lenda plasese

-Asgjesimin e barutit te mbushjeve hedhese dhe fishekut baze ne polygon

-Asgjesimin e djegoreve ne furra te blinduara


sl-4.jpg

Granata dore ofensive dhe defensive


Ky proces konsiston ne:


-Boshatisjen e trupit te granates nga lenda plasese (ne autoclave)


-Asgjesimin e ndezesave ne furra te blinduara.


-Shkaterrimin mekanik te trupave bosh te granatave


sl-5.jpg

Fisheke 7.62x39 mm


Ky proces konsiston ne :


-Shkeputjen e plumbit nga gezhoja duke mos e demtuar plumbin


-Asgjesimin e barutit me djegie ne polygon


-Asgjesimin e kapsollave (te montuara ne gezhoje) ne furre elektrike.


sl-6.png

Fisheke 7.62x54 mm


Ky proces konsiston ne djegien e fishekeve ne furre elektrike (BOSTON).


Kapaciteti vjetor i demilitarizimit eshte 45 360 000 cope (1400 ton).


 

Mireseerdhet

Mireseerdhet ne faqen tone zyrtare te internetit. Ketu do te gjeni informacione te nevojshme rreth veprimtarise tone , procesit te prodhimit dhe  Lexo me shume...

Historiku

Kombinati Polican u ndertuar ne vitet 1960-1966. Prodhimi filloi qe ne vitin 1966. Teknologjia Ruse e mirembajtur nga Kina,u bazua ne  Lexo me shume...

Veprimtaria

Veprimtaria e Kombinatit Mekanik Polican bazohet ne ne prodhimin dhe demontimin e fishekeve , si dhe prerjen e predhave duke perdorur teknologjine Lexo me shume...

Kombinati Mekanik Polican

Historia e Kombinatit Mekanik Polican qe prej vitit 1960

Kombinati Mekanik Poliçan ndodhet pranë qytetit të Poliçanit, në rrethin e Skraparit, 22 km në jug të qytetit të Beratit. Uzina e Prodhimit të Municioneve (sot Kombinati Mekanik Poliçan), u ndërtua dhe filloi aktivitetin e sajë në vitet 60 – të.

Uzina filloi prodhimin e municioneve për herë të parë në vitin 1967. Në fillim, u vu në punë linja e prodhimit të fishekut 7. 62 mm dhe më pas me radhë linjat e prodhimit të granatave të dorës ofensive dhe difensive, minave kundërtank e kundërkëmbësorisë, predhave të mortajave 82 mm, kapsollave detonatore KD 8, fishekzjarreve 180 mm etj.

Me kalimin e viteve, krahas prodhimit (deri në kapacitetet maksimale) të artikujve të mësipërm, vazhdoi në mënyrë të pandërprerë puna eksperimentuese për prodhimin e artikujve të tjerë të nevojshëm për ushtrinë. Në këtë proçes eksperimentimi u përfshinë dhjetra inxhinierë dhe specialistë të aftë nga i gjithë vëndi. Si rezultat i kësaj pune, në vitet 80 – të u vunë në punë linjat e prodhimit të predhave 60, 107 dhe 120 mm, djegoreve 60 dhe 82 mm,  fishekëve bazë 60  dhe 120 mm, fishekëve 12.7, 14.5 dhe 9 mm, etj. Rritja e nomeklaturës së prodhimeve, kapaciteteve prodhues dhe numrit të punonjësve, i cili arriti shifrën 3 200, ishin faktorët bazë që në vitin 1986 e shndëruan Uzinën në Kombinat të Prodhimeve Ushtarake.

Evenimente

www.kmp.gov.al Kombinati Mekanik Polican krijon  faqen zyrtare te internetit. Ketu d...
Inagurimi i repartit te sharrave Inagurimi i repartit te sharrave per prerjen e predhave ne Kombinatin ...

Harta e Faqes
Ju mund t'ju duhet Adobe Flash Player per te shikuar faqen e plote
Faqja shikohet me mire ne versionet me te fundit te browserave :
Krijuar nga